boroadminvatv

Konsumi i rregullt i kosit të mbron nga sëmundje, tumoret dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Konsumi i rregullt i kosit të mbron nga sëmundje, tumoret dhe sëmundjet kardiovaskulare.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Konsumi i rregullt i kosit, por edhe qumështit, nënvizojnë ekspertet, redukton se tepërmi rrezikun e te prekurit nga diabeti, hipertensioni dhe tumoret. Veç kësaj këto produkte shërbejnë edhe për te parandaluar rrezikun e prekjes nga sëmundjet kardiovaskulare. Vlerat e tyre janë te lidhura me se shumti me prezencën e një mikroflore te pasur, nga prodhimi i metaboliteve dhe substancave qe pengojnë rritjen e faktorëve patogjene nëpërmjet krijimit te një lloj barriere mbrojtëse.
Nga ana tjetër eksperimentet e kryera ne 120 mije persona, kane evidentuar edhe faktin se ata persona qe konsumojnë ne mënyrë te rregullt kosin, humbasin me lehte ne peshe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>