boroadminvatv

Përbërësit e domates ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve të zemrës dhe qarkullimit të gjakut.

Përbërësit e domates ndihmojnë në luftimin e sëmundjeve të zemrës dhe qarkullimit të gjakut.
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Disa studime të realizuara kohë më parë nga shkencëtarët britanikë kanë treguar se përbërësi i domates, likopeni, mund ta pengojë zhvillimin e sëmundjeve të zemrës dhe të ulë rrezikun për sulme në tru. Studimet kanë treguar se pas përdorimit të përditshëm të tabletave me likopen për një periudhë prej tetë javësh ka ardhur deri te ndërprerja praktike e oksidimit të LDL kolesterolit (të keq) në gjak. Sipas shkencëtarëve, tabletat me likopen së shpejti mund të tregohen po aq të efektshme se statinat, barëra të dedikuar për uljen e kolesterolit të lartë në gjak. Likopeni është një substancë me veti antioksiduese e cila ia jep ngjyrën e kuqe domates, por që vështirë absorbohet në formë natyrale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>